Over ons - René GoldschmedingGoldschmeding Automatisering

Goldschmeding Automatisering is door mij René Goldschmeding (LinkedIn) opgericht. Wij bestaan van 2011 en inmiddels een succesvol parttime bedrijf. Gespecialiseerd in directe en persoonlijke aandacht voor mijn klant. Als Goldschmeding Automatisering hou ik me bezig met computer herstel en reparatie, data herstel, websitebouw, webwinkel, websiteontwerp, netwerkaanleg voor particulier en MKB en service op locatie.
René Goldschmeding
Ik ben in 1959 geboren en inmiddels ruim twintig jaar binnen de automatisering werkzaam. Met les en uitlegvaardigheden heb ik als duikinstructeur en als opleider van instructeurs mogen opdoen. In de instructeursopleidingen heb ik geleerd hoe kennis over te dragen en leren zien hoeveel plezier dat bij een kandidaat geeft. Deze ervaring kan ik één op één inzetten binnen mijn eigen bedrijf. Op LinkedIn hier mijn profiel.

René Goldschmeding

Goldschmeding Automatisering - René GoldschmedingWij zijn een onafhankelijk bedrijf. Mijn adviezen zijn dan ook altijd echt op de situatie en de vraag van de klant gebaseerd.  Altijd merk onafhankelijk. Op het moment dat een klant een bepaald merk wil kunnen we hier dan ook precies de echte voor en nadelen van benomen zonder merk voorkeur.
Mijn drive om met Goldschmeding Automatisering te beginnen is komt dan ook uit de interesse voor de automatisering in de breedte en mensen hierbij te helpen. Soms is het zelfs jammer dat je moet beperken tot die onderdelen waar je een meerwaarde hebt. Er zijn namelijk zoveel leuke automatisering vakgebieden.

Parttime ondernemer

Door als parttime ondernemer te werken kan ik ook een gunstig tarief aanbieden. Mijn onderneming is ‘maar’ een deel van mijn inkomsten!
Vanaf 2011 heb ik, Goldschmeding Automatisering, fijne en tevreden relaties mogen opbouwen. Klanten komen vaak bij mij, bij ons terug voor vervolg oplossingen of uitbreidingen. Meer en meer worden ook onze adviezen in de bedrijfsvoering van verschillende klanten meegenomen. Daar ben ik trots op. Veel van de opmerkingen die we terug horen: “wat een ouderwets fijne service” ook hier ben ik trots op. De klant, particulier of MKB goed van dienst zijn.