Relaties Goldschmeding AutomatiseringRelaties
Goldschmeding Automatisering

Hierbij een overzicht van de klanten, relaties en contacten van Goldschmeding Automatisering. Hieronder verschillende relaties waar we mee samen hebben mogen werken. Kom erachter wat wij ook voor jou kunnen betekenen! In een goede relatie zijn de wederzijdse verwachtingen helder en worden deze waargemaakt. Als Goldschmeding Automatisering proberen we maximaal aandacht te geven. Dit doen we door samen met de klant voortdurend aan het contact te werken.

 

Logo Robert Administratie Logo Quermo Logo Norman Sateh
Logo TOZ by Esther Logo Buggettaris
Logo duikteam Nemo Logo Terraclean Logo MFysio
Logo Coffee & Jazz Logo Goldschmeding Genootschap

Verbondenheid

Al jaren werken we voor en met onze opdrachtgevers vanuit een grote vertrouwelijkheid. Dat doen we natuurlijk met met name een blijvende verbondenheid. Door ervaringen te delen en een gezamenlijke passie voor kennis en verbetering. Wij proberen in ieder contact ook de verwachtingen weer opnieuw waar te maken. Te mooi om waar te zijn? Soms natuurlijk wel. Er zijn momenten dat een beeld of denk richting niet gedeeld wordt. Dat is niet erg. Door hier ondertussen samen aan te werken kom je er sterker uit. Echter zonder wrijving geen glans. Als Goldschmeding Automatisering proberen we met name het beste voor onze klanten te bereiken.
Hieronder een greep uit onze relaties

Missie en visie

Vrijwel ieder bedrijf zet zijn missie en visie bovenaan in de pagina’s. Dat móet gelezen worden. Wij zijn van mening dat de klánt centraal staat. Daarom ook de missie en visie onder de reeds bestaande klanten en relaties. Waar mogelijk proberen we de klant te volgen in zijn ideeën. Natuurlijk telt ook onze eigen professionaliteit en mening. We laten de klant zien hoe het in onze ogen zou kunnen. Vervolgens geven we de klant de tijd om onze mening op zijn of haar eigen ideeën te leggen. Om vervolgens samen naar een vergelijk en een mooi reslutaat of relatie te komen. Samen bouwen, naar elkaar luisteren en mening respecteren. Als gelijkwaardige partners een contact opbouwen en komen naar een langdurige samenwerking. Als laatste: Onze belangrijkste succes bepalende meter is het vermogen tot goed samenwerken; met klanten én met elkaar.